La paralització del conveni del solar dels Jesuïtes suposaria una hipoteca per al futur equip de govern

Si abans de deu mesos l’Ajuntament no transfereix el solar de l’Avinguda d’Aragó als propietaris, haurà de fer front a una indemnització de 17 milions d’euros

En juliol de 2015, un mes després de formar el nou equip de govern, s’hauria de fer front a esta indemnització, si l’equip de govern no complix amb l’acord

Compromís ha presentat una bateria de preguntes per a conèixer en quin estat es troba l’execució del conveni entre l’ajuntament i l’empresa Expo Group SA propietària del solar dels Jesuïtes i que compta amb totes les sentències al seu favor per a edificar en este solar un hotel.

En juny de 2013 el Ple de l’Ajuntament de València va aprovar el conveni amb l’empresa Expo Group per a permutar el solar de Jesuïtes per l’antic solar de l’ajuntament en l’Avinguda d’Aragó, hui en desús des de la posada en marxa dels nous locals municipals de Tabacalera. En juliol del mateix any el conveni va ser signat pel consistori i el propietari del solar.

Amb este conveni es permet salvaguardar els valors indiscutibles del Jardí Botànic i el seu entorn immediat i es donen les vies de solució a un conflicte veïnal de molts anys d’existència en defensa d’una part destacada del Conjunt Històric de València com és el Jardí Botànic i els seus terrenys adjacents.

L’acord, però, té una caducitat definida en la clàusula desena, quan parla de la resolució del conveni es contempla l’exigència de responsabilitats per a l’Ajuntament en el cas de què passen dos anys des de l’entrada en vigor del conveni sense que la mercantil haguera obtingut l’adjudicació de la parcel·la de l’Avinguda d’Aragó amb l’aprofitament íntegre previst.

En cas de produir-se esta situació, en juliol de 2015 si el conveni no s’ha dut a terme, el import mínim de la indemnització es fixa en 16.977.678’22 €. Sens dubte, una quantitat molt important per a les arques municipals en cas de què haguera de fer front a la mateixa.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “Estem en setembre de 2014, a deu mesos de la finalització del termini del conveni. Fins al moment no s’ha vist cap moviment que indique el inici del compliment del conveni per part de l’Ajuntament. A Compromís ens sembla molt preocupant que fins al moment no s’haja donat cap pas conegut per avançar en l’execució del conveni, màxim quan l’equip de Barberà no es caracteritza precisament per la rapidesa en l’execució dels seus compromisos. Volem fer una crida a l’equip de govern., no complir amb l’acord del ple de juny de 2013 seria una desfeta per a tothom i hipotecaria els comptes municipals de forma molt alarmant”.

Declaracions de Joan Ribó.MP3

Arxivat en: Abastos, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *