Compromís aconsegueix que la Junta d’Abastos aprove per unanimitat instar la Conselleria d’Educació a retirar l’escut franquista del Col·legi Teodor Llorente

Pilar Soriano: “Des del 2002 s’ha instat en nombroses ocasions a la retirada d’aquest escut per part de l’AMPA, el professorat i direcció del centre sense que hagen rebut resposta efectiva. Ara hem fet un altre pas aprovant-lo en la Junta de Districte”

La Junta Local de Districte d’Abastos celebrada ahir dimarts va debatre la moció consistent en la retirada de l’escut inconstitucional de la façana del col·legi públic Teodor Llorente presentada per Compromís. La seua vocal a la Junta, Paula Simó, va manifestar la necessitat de vetllar pel compliment de la Llei de memòria històrica 53/2007 i mostrà la urgència de que des de la Junta de Districte s’inste a la Conselleria a la retirada immediata de l’escut franquista.

Per a Pilar Soriano “malgrat que els portaveus de PSPV i EU acceptaren la moció de Compromís, es va haver d’arribar a consens amb els vocals del PP, que no admetien la moció sencera, acceptant finalment la supressió de les alternatives a l’escut proposades a la nostra moció per tal que s’acceptara la retirada d’aquest signe franquista del col·legi públic.”

És gràcies a la col·laboració directa entre l’equip humà del centre i els representants de Compromís que s’ haja aconseguit l’acord ferm de l’administració. Cal esmentar que des del 2002 s’ha instat en nombroses ocasions a la retirada d’aquest escut per part de l’AMPA, el professorat i direcció del centre sense que hagen rebut resposta efectiva.

A més, a l’última Comissió de Cultura de l’Ajuntament de València, la regidora de Compromís Consol Castillo, va recolzar una moció presentada per EU demanant el mateix per al Col·legi Pare Manjón de La Torre. En aquest cas, el PP no va presentar cap esmena amb text alternatiu com va ocórrer ahir a la Junta.

Arxivat en: Cultura i Educació

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *